Handleiding voor de installatie van uw SSL-Certificaat voor Microsoft IIS 7.0

Volg deze instructies op om uw SSL-certificaat te installeren op Microsoft Internet Information Services 7.0:

Wanneer u via e-mail het SSL-certificaat heeft ontvangen, moet u het kopiëren en in een text file plakken (met Kladblok of Wordpad). Vervolgens slaat u het bestand op met een .crt extensie. (Inclusief de tags -----BEGIN CERTIFICATE----- en -----END CERTIFICATE-----).

  • Open Internet Information Services 7.0 (IIS 7.0).
  • Klik op Start.
  • Open het Configuratiescherm
  • Selecteer Administrative Tools
  • Start de Internet Services Manager
  • Klik op Server Name
  • Dubbelklik vanuit het hoofdmenu op “Server Certificates” (Server Certificaten) in het gedeelte “Security” (Beveiliging).

1

Selecteer het “Actions” menu aan de rechterkant en klik op “ Complete Certificate Request.” (Voltooi Certificaataanvraag)

2

De Volledige Certificaat Aanvraag wizard wordt getoond.

3

In de wizard moet u de locatie en de naam van het SSL-certificaat invoeren dat u eerder heeft opgeslagen op de server. Geef vervolgens een “Friendly Name” (handige naam) op. Deze naam maakt geen onderdeel uit van het certificaat, maar wordt gebruikt door de server administrator om het certificaat gemakkelijk te kunnen vinden. Klik vervolgens op OK.

Nadat het certificaat met succes is geïnstalleerd op de server, moet u dit toewijzen aan de juiste website met behulp van IIS.

  • Selecteer vanuit het menu “Connections” (Verbindingen) in het hoofdscherm van de Internet Information Services (IIS) Manager, de naam van de server waarop het certificaat is geïnstalleerd.
  • Selecteer onder “Sites” de met SSL te beveiligen website.
  • Klik in het “Actions” (“Acties”) menu rechts op “Bindings” (Bindingen).

4

Het “Web Site Bindings” (“Website Bindingen”) scherm wordt geopend.

5

Klik in het “Web Site Bindings” (“Website Bindingen”) venster op Add (Toevoegen) om het venster Add Site Binding ” (“Website Binding Toevoegen”) te openen.

6

Geef https op als “Type”. Het IP-adres moet of het IP-adres van de website zijn of All Unassigned (dat aangeeft dat de website vanaf elke locatie bezocht mag worden), de poort die gebruikt gaat worden voor het door SSL beveiligde verkeer is standaard 443. Het “SSL Certificate” veld moet het eerder geïnstalleerde certificaat specificeren.

Klik op OK.

8

Installeer het “Intermediate Certificate” (Tussencertificaat) (overeenkomstig met het SSL-certificaat dat u implementeert)

1. Open uw intermediate certificate Kopieer de inhoud en plak deze in een .crt bestand met behulp van een tekstverwerker.

2. Start de Microsoft Management Console (via Start > Uitvoeren > MMC).

3. Ga naar Bestand > Module toevoegen/verwijderen.

4. Klik op Toevoegen. Selecteer Certificaten en klik op Toevoegen.

5. Selecteer Computeraccount. Klik op Volgende en selecteer De Locale Computer.

6. Klik op Voltooien.

7. Selecteer in de MMC met de rechtermuisknop onder Certificaten Tussenliggende Certificeringsinstanties en ga naar Alle Taken > Importeren.

8. Klik op Bladeren en selecteer uw intermediate certificate (uit stap 1).

9. Klik op Volgende.

Nu uw SSL certificaat is geïnstalleerd, MOET u IIS opnieuw starten om de bewerking te voltooien.