Handleiding voor de installatie van uw SSL-Certificaat voor Microsoft IIS 5.0 & 6.0

Volg dan deze instructies op om uw SSL-certificaat te installeren op Microsoft Internet Information Services 5.0 & 6.0:

Uw SSL-Certificaat installeren

1. Wanneer u via e-mail het SSL-certificaat heeft ontvangen, moet u het kopiëren en in een tekstbestand plakken (met Kladblok of Wordpad). Vervolgens slaat u het bestand op met een .crt extensie. (Inclusief de tags -----BEGIN CERTIFICATE----- en -----END CERTIFICATE-----).

2. Open Internet Information Services Manager (IIS).

3. Klap Internet Information Services uit indien nodig en Blader naar de website waarvoor een certificaatverzoek in behandeling is. Klik met de rechtermuisknop op de website en klik op Eigenschappen.

4 Klik op Server Certificate onder “Secure Communications” (Beveiligde Communicatie) in het tabblad “Directory Security” (Directory Beveiliging).

5. Klik op Volgende. Kies “Process the pending request and installeer het certificaat.” (Verwerk het verzoek in behandeling en installeer het certificaat.) Klik op Volgende.

6. Typ het volledige pad en de bestandsnaam van je .crt bestand (van stap 1).

7. Controleer de certificaatgegevens en klik op Volgende.

8. Klik op Voltooien.

Installeer het “Intermediate Certificate” (Tussencertificaat).

1. Open uw intermediate certificate. Kopieer de inhoud en plak deze in een .crt bestand met behulp van een tekstverwerker.

2. Start de Microsoft Management Console (via Start > Uitvoeren > MMC).

3. Ga naar Bestand > Module toevoegen/verwijderen.

4. Klik op Toevoegen. Selecteer Certificaten en klik op Toevoegen.

5. Selecteer Computeraccount. Klik op Volgende en selecteer De Locale Computer.

6. Klik op Voltooien.

7. Selecteer in de MMC met de rechtermuisknop onder Certificaten Tussenliggende Certificeringsinstanties en ga naar Alle Taken > Importeren.

8. Klik op Bladeren en selecteer uw intermediate certificate (uit stap 1).

9. Klik op Volgende.

10. Herstart de server.

Voor Thawte: Schakel de Oude CA Root uit:

Voltooi de volgende stappen, ervan uitgaande dat de MMC en het venster Module toevoegen/verwijderen nog steeds geopend zijn:

1. Klap de map ‘Vertrouwde Basiscertificeringsinstanties’ uit.

2. Klik op de sub-map ‘Certificaten’

3. Zoek het certificaat: [Verleend aan: Thawte Primary Root CA Expiration Date: 17th July 2036]

4. Klik met de rechtermuisknop op het ‘Thawte Primary Root CA’ certificaat.

5. Selecteer Eigenschappen

6. Selecteer in het gedeelte Certificaatdoeleinden ‘Alle doeleinden voor dit certificaat uitschakelen’.

7. Klik op OK

8. Sluit de MMC – u hoeft de console instellingen niet op te slaan.

Klik hier voor meer informatie over de installatie van Thawte certificaten.