ECC Encryption - Stronger and Faster

Wat is ECC-encryptie?

SSL-certificaten maken vaak gebruik van RSA-technologie om sessiesleutels te genereren. Maar doordat RSA-sleutels steeds langer gemaakt moeten worden om hetzelfde veiligheidsniveau te handhaven, wordt een steeds groter beroep gedaan op de rekenkracht van IT-systemen.

‘Elliptic Curve Cryptography’ (ECC) is een modern alternatief, dat wordt geleverd door SSL247® in samenwerking met toonaangevende partners uit de industrie. Hoewel ECC-sleutels veel korter zijn, zijn ze moeilijker te kraken. Deze technologie is een MUST om snel en veilig transacties uit te voeren en informatie uit te wisselen.

Voordelen van ECC-certificaten

  • Sterkere beveiliging - ECC maakt gebruik van een wiskundige algoritme die moeilijker te kraken is en daardoor een betere beveiliging tegen hackersaanvallen biedt dan de huidige encryptiemethoden. Hierdoor worden uw website en uw infrastructuur beter beveiligd dan met de traditionele RSA-technologie.

  • Betere prestaties - ECC biedt meer zekerheid, maar kan met veel kortere sleutels volstaan: een 256-bits ECC-sleutel is even sterk als een 3072-bits RSA-sleutel. Hierdoor bent u beter beveiligd zonder dat dit ten koste gaat van de systeemprestaties.

  • Bescherming van uw investeringen - SSL-certificaten op basis van ECC zijn kleiner en veiliger. ECC-sleutels zijn niet alleen korter dan sleutels op basis van andere encryptiemethoden, maar de vereiste lengte loopt ook veel langzamer op. Hierdoor gaat uw hardware langer mee en behaalt u een beter resultaat op uw investeringen.

  • Ideaal voor mobiel - Dankzij de korte ECC-sleutels zijn ook de certificaten kleiner, waardoor er veel minder bandbreedte wordt verbruikt. ECC biedt dan ook een betere gebruikerservaring aan de moderne consument, die voor online transacties steeds vaker gebruikmaakt van kleine, mobiele apparaten.

SSL-certificaten met ECC vereisen minder rekenkracht en worden sneller geladen, zowel op computers als op mobiele apparaten. Dit is goed nieuws voor uw website en de duurzaamheid van uw investeringen, en daarmee ook voor uw winstgevendheid.

Vergelijking ECC-sleutellengte

Symmetrische sleutellengte (bits)

RSA- en Diffie-Hellman-sleutellengte (bits)

ECC-sleutellengte (bits)

80

1024

160

112

2048

224

128

3072

256

192

7680

384

256

15360

521

Neem vandaag nog een ECC-certificaat

SSL247® is platinum-partner van toonaangevende leveranciers van ECC-certificaten, zoals DigiCert en Sectigo. Hebt u belangstelling gekregen voor SSL-certificaten met ECC? Het maakt niet uit of u geïnteresseerd bent in een nieuw certificaat of in verlenging van een bestaand certificaat: neem vandaag nog contact op met een van onze geaccrediteerde experts voor een kosteloos, vrijblijvend en onpartijdig advies.

Leveranciers van ECC-certificaten


Praat met één van onze toegewijde consultants voor meer informatie:
+31 85 888 03 04
sales@ssl247.nl