Voorstel van Google over SSL-certificaten die vóór 1 juni 2016 zijn uitgegeven door Symantec, GeoTrust, Thawte of RapidSSL.

Nieuws over het voorstel van Google over SSL-certificaten die vóór 1 juni 2016 zijn uitgegeven door Symantec, GeoTrust, Thawte of RapidSSL.

Wat is er gebeurd?

In maart heeft Google een klacht ingediend na onderzoek naar de mogelijke verkeerde afgifte van bepaalde Symantec certificaten.

In de daaropvolgende maanden voerden Symantec en de browser community een discussie over het probleem en de voorgestelde wijzigingen in bestaande processen.

In juni publiceerde Symantec een reactie op Google's subCA- voorstel, waarin werd samengevat wat er gebeurd was en hoe ze van plan zijn om vooruit te gaan.

Momenteel staat er in het voorstel dat vanaf augustus 2017 Google Chrome-browser (versie 62 en hoger) geleidelijk aan SSL - certificaten die vóór 1 juni 2016 door Symantec, GeoTrust, Thawte en RapidSSL zijn uitgegeven als ongeldig verklaren.


Hoe zou ik kunnen worden beïnvloed?

Als het voorstel wordt aangenomen, kunnen bezoekers die toegang hebben tot uw website via Chrome (versie 62 en hoger) een waarschuwingsbericht ontvangen over de geldigheid van uw SSL- certificaat, waardoor de werking van uw bedrijf online wordt beschadigd.

Dit heeft geen invloed op gebruikers van andere browsers, en zal ook geen certificaten beïnvloeden die niet openbaar zijn (interne installaties).


Wat kan ik doen om verstoring te minimaliseren?

Log in op uw MySSL®-account om te zien of u actie moet ondernemen voor een of meer van uw certificaten.

Ga naar ‘My SSL Certificates’ en kies ‘Requires Re-Issue’ in het navigatiemenu aan de linkerkant.U ziet vervolgens een lijst met certificaten waarvoor u actie moet ondernemen, of een bericht dat er geen certificaten zijn die ingrijpen vereisen.

Als er certificaten zijn die uw aandacht behoeven, raden we u aan zo snel mogelijk contact met uw accountmanager op te nemen om te overleggen over de beste mogelijke aanpak.


Alternatively, follow this guide on how to re-issue certificates via your MySSL® account


Als multi-brand verkoper bieden wij u de toegevoegde waarde van het kiezen uit een scala aan SSL-certificaten merken, terwijl u uw bestaande relatie en maatwerk service en ondersteuning met SSL247® behoudt.

    +31 85 888 03 04
   sales@ssl247.nl


Lees onze blogpost: Chrome verlengt deadlines terwijl DigiCert werkt aan overname van Symantec webbeveiliging

Links to additional information:

  1. Google's Initial Proposal
  2. Browser Community Discussion
  3. Symantec’s June Response

Deel dit:

Posted on Monday 24 July 2017 by Wesley Hall

Terug naar blog

Stuur ons uw commentaar


Uw commentaar zal niet gepubliceerd worden. Vergeet niet bij vragen uw e-mailadres te vermelden zodat we contact met u kunnen opnemen!