Merkbescherming

Sinds 2013 zijn nieuwe gTLD-extensies (generieke topleveldomeinen) beschikbaar gekomen voor het algemene publiek. Deze nieuwe topleveldomeinen bieden geweldige groeikansen voor bedrijven – maar ook voor cybersquatters. Cybersquatters registreren vaak te kwader trouw een domein en imiteren vervolgens een legitieme website (zoals die van u) om consumenten te misleiden. Vaak leidt dit tot een kostbare onteigeningsprocedure, die niet kan verhinderen dat hetzelfde probleem zich later opnieuw voordoet.

Lees hier wat de risico's zijn als u uw handelsmerk niet beschermt.

De voordelen van de merkbeschermingsservice van SSL247®

De merkbeschermingsservice (van ICANN) die door SSL247® wordt geleverd, verhindert op proactieve wijze dat cybersquatters uw handelsmerk in handen krijgen. Via deze service kunnen eigenaren van gedeponeerde handelsmerken domein- en gTLD-registraties blokkeren vóórdat deze voltooid kunnen worden. De service bestaat uit twee met elkaar samenhangende services: DPML en TMCH.

TMCH

Trademark Clearing House (TMCH) biedt eigenaren van gedeponeerde handelsmerken de kans om nieuwe gTLD's te registreren vóórdat deze publiek toegankelijk worden, zodat de merkeigenaren voorrang krijgen op niet-geregistreerde partijen. Deze zogeheten "Sunrise-periode" is de eerste fase van beschikbaarheid voor nieuwe gTLD's:

  • Sunrise-periode: houders van gedeponeerde handelsmerken hebben exclusieve toegang tot nieuwe gTLD's.
  • Landrush-periode: gTLD's zijn algemeen verkrijgbaar tegen een verhoogde prijs.
  • Algemene beschikbaarheid: gTLD's zijn algemeen verkrijgbaar tegen een gereduceerde prijs.
DPML

Domain Protected Marks List (DPML) is een exclusieve service, alleen beschikbaar voor klanten van de TMCH-service, die uw domeinnaam actief beschermt.

Klanten die zich voor de DPML-service hebben ingeschreven, krijgen bericht wanneer een poging wordt gedaan een domein te registreren waarin hun gedeponeerde handelsmerk voorkomt. De klant kan dan besluiten om het domein eerst zelf te registreren (waardoor de andere poging wordt geblokkeerd), of om niets te doen en de registratiepoging te laten slagen.

SSL247® is uw ideale partner voor merkbescherming

Wie kan uw online reputatie beter beschermen dan de meervoudig bekroonde webbeveiligingsconsultants van SSL247®? Niet alleen wordt het steeds moeilijker om uw merken effectief te beschermen, maar het belang van merkbescherming voor uw bedrijfszekerheid (zowel qua reputatie als financieel) neemt ook steeds verder toe.

Wanneer u uw merkbescherming toevertrouwt aan de veelvuldig onderscheiden consultants van SSL247®, profiteert u van:

  • onze samenwerking met Trademark Clearinghouse
  • onze bevoorrechte toegang tot de services van ICANN
  • onze inzet om al uw documenten persoonlijk te controleren voordat we ze verzenden
  • persoonlijke advisering voor maximale transparantie, zonder verwarring of misverstanden.

Door uw online handelsmerk te beschermen, voorkomt u dat anderen uw merkreputatie schade toebrengen en kan uw bedrijf zich volledig concentreren op het belangrijkste: ongehinderde groei.

Neem voor meer informatie contact op met onze geaccrediteerde consultants:

   +31 85 888 03 04 (kantoor Londen)
 domains@SSL247.nl

Bekijk ook de sectie over merkbescherming in onze Knowledge Base.